In performing arts, en nog specifieker in het circus, worden minimaal twee van onze zintuigen geprikkeld.

De wereld stopt even met ademen, wat de eeuwigheid lijkt te raken.
Het publiek, de muzikanten, iedereen volgt de leidende dirigeerstok,
daar gaan we, de beweging begint.
Er ontstaat rust, regelmatige cadans, het hart van het stuk.
Ongewijzigde herhalingen. Georganiseerd gekletter dat de tijd verslaat.

Hug is een transdisciplinaire circusmuziekshow.
Je wordt ondergedompeld in een intieme sfeer waar het kleine ronde podium ook het muziekinstrument is en de twee acrobaten de muzikanten zijn.

Zoals een pianist zijn vingers nodig heeft om muziek te maken, creëerden Les Payenkes Utopistes een instrument waarvoor twee lichamen nodig zijn om het te bespelen.
In HUG staat dit instrument: een cirkelvormig houten podium centraal. Het publiek zit rondom het podium en wordt ondergedompeld in een muzikale en visuele sfeer die uniek is voor Les Payenkes Utopistes:
een subtiele mix tussen abstract en absurd, die het publiek uitnodigt om mee op reis te gaan in een rauwe, gevoelige en humoristische wereld.

Muziek, de ideale drager van emoties, wordt gebruikt in symbiose met dans en acrobatiek: de muziek wordt zichtbaar en de bewegingen worden hoorbaar. Dankzij een versterker en effectpedalen wordt het ruwe geluid dat uit het podium komt, getransformeerd en gemoduleerd gedurende de 20 minuten van de performance.

De circulaire soundscape waarbinnen het publiek zich bevind zorgt voor een intieme sfeer, waardoor de twee acrobaten (die ook de
muzikanten zijn) het publiek kunnen uitnodigen om verbinding te maken met hun eigen lichaam en emoties, en samen te smelten gedurende deze korte reis.