Het is een balans tussen circus en dans, samengebracht door de muziek. Op het podium staan 2 personen in dezelfde verschijning. Een geslachtloze voorstelling, waarbij de schijnwerpers op «pure beweging» staan en de «trucs» verborgen zijn in de choreografien

O-zero» kan worden gezien als een modern ritueel, waarbij de eenvoud en de zuiverheid van bewegingen worden benadrukt. We zouden kunnen spreken van een echte terugkeer naar de roots: een circusartiest is oorspronkelijk iemand die zich op de vloer of in de lucht voor een publiek beweegt. Het enige verschil hier is dat de technische prestaties, in plaats van het hoofdonderwerp te zijn, verborgen zijn in de continuïteit van de bewegingen. Het is door de bewegingen dat de kunstenaars zoveel mogelijk informatie uitwisselen met het publiek; om een gemeenschappelijke taal te creëren waarmee iedereen een zoektocht naar een nieuwe ruimtelijke dimensie door gedachten en geest kan volgen en ervaren.

De cirkel is erg aanwezig in dit stuk, het nodigt het publiek uit om in zijn atmosfeer te komen. Deze geometrische vorm, die noch een begin noch een einde heeft, die in alle rituelen terugkomt, is een bron van inspiratie geweest voor de bewegingskwaliteit, het landschap, het uiterlijk van de kunstenaars en natuurlijk voor hun manier om het Cyr-weel te gebruiken. Een show die streeft naar een totale symbiose tussen publiek en artiesten, waardoor een uniek moment ontstaat.