Camiel Corneille studeerde in 2015 af aan Cordarts Circus Art Rotterdam na al eerder de opleiding Visual Arts and Design in Education te hebben afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als maker en performer is hij zeer actief binnen de huidige podiumkunsten. Als hij even niet aan eigen projecten werkt, zie je hem al snel als freelancer bij andere gezelschappen op de planken.

Corneille is van veel markten thuis. Circus, theater, dans, beeldende kunst en educatie.

Een performer en maker met hart voor fysieke communicatie en overgave. Balancerend tussen verschillende disciplines duikt Corneille in het diepe om het onderste uit de spreekwoordelijke pan te halen van het fysiek mogelijke. Zijn werk is menselijk en herkenbaar. Hij houdt een spiegel voor, om ons bewust te maken van ons eigen kunnen. Als beeldend kunstenaar èn circusartiest integreert hij zowel theatervormen als verstilde esthetiek in de wereld van de podiumkunst.

In zijn laatste onderzoek ‘Lapse’, dat hij maakte in Korzo (den Haag), onderzocht hij het thema ‘tijdsdruk’ en ‘zelf-opgelegde-verwachtingen’. De komende tijd gaat hij worstelen met o.a. het thema ‘broederschap’ en ‘on-geseksualiseerde intimiteit’.

Naast zijn eigen onderzoeken is hij veel te zien op het podium. Onder andere bij het Belgische gezelschap Grensgeval waar recentelijk hun tweede samenwerking ‘MURMUR’ succesvol uitgekomen is. Een voorstelling waarin Corneille tezamen met zijn medespeler ‘geluid’ de strijdt aangaat opzoek naar de juiste compositie.

Ook de straat is niet veilig. In de vorm van een jong dynamisch trio, Company Satchok, grijpen drie performers de aandacht van menigeen die langsloopt. Corneille en twee collega’s gooien en smijten elkaar in de lucht, hangen aan elkaar en klimmen op elkaar. Een circusvoorstelling waarin de “Sisyphean-task” met een nieuw en vrolijk licht beschenen wordt.