BURO PIKET is geïnitieerd door Sandra Smits en Wendy Moonen in 2019. We werken intensief samen met kunstenaars en makers in het hedendaagse circus en performance art veld.

De snel groeiende behoefte aan ondersteuning en groei voor makers in het circusveld in Nederland vormt de ultieme drijfveer voor BURO PIKET. Circus wordt vaak vergeten in de lijst van de performance arts, terwijl dit net zo’n volwaardige kunstdiscipline is als dans, theater en muziek.
Samen met de makers waarmee we samenwerken zullen we met BURO PIKET zorgen voor de nodige verandering.

Sandra en Wendy hebben de laatste jaren de ontwikkelingen op circusgebied op de voet gevolgd waarna de start van BURO PIKET een logisch resultaat is.

BURO PIKET werkt samen met circusartiesten en cross-overs met de circusdiscipline en breidt daarmee het vakgebied uit.
In de afgelopen jaren zien we dat telkens meer alumni van Fontys Academy for Circus and Performance Art Tilburg en Codarts Circus Art (Rotterdam) de behoefte hebben om zelf voorstellingen te maken en om zich te vestigen in Nederland waar de wereld van circus en performance arts nog in de kinderschoenen staat.

Zowel de artiesten als BURO PIKET hebben connecties met (inter)nationale contacten.
Wij geloven in het bundelen van de krachten. Verbindingen maken tussen artiesten, podia, productiehuizen, residentie centra en specifieke experts; zowel BURO PIKET als de makers zijn intermediairs in dit netwerk.
Het is een verzameling van waardevolle connecties.

Het uitgangspunt van deze samenwerking is het uitbreiden en onderhouden van een netwerk om van daaruit het circusveld te ontwikkelen.
BURO PIKET heeft een eigen netwerk dat  omvangrijk is vanwege de opgedane contacten in het (inter)nationale circusveld. 
BURO PIKET is aanwezig bij alle belangrijke (inter)nationale festivals en bijeenkomsten om het netwerk te onderhouden.
En om de schijnwerpers te richten op het in Nederland geproduceerde circus voor de belangrijke spelers in wereld van circus en performance arts.