BURO PIKET werkt samen met circusartiesten en cross-overs met de circusdisciplines
om het veld uit te breiden en te ontwikkelen. Via deze website tonen we de diversiteit van hedendaagse circusvoorstellingen.

NETWERK
Zowel de makers als BURO PIKET hebben relaties met internationale contacten. Wij geloven in het bundelen van krachten.
Verbindingen leggen tussen kunstenaars, podia, productiesites, residenties en specifieke experts; zowel BURO PIKET als de artiesten zijn intermediairs in het netwerk. Het is een combinatie van waardevolle verbindingen.
Het uitgangspunt van deze samenwerking is het ontwikkelen en onderhouden van een netwerk om nieuwe verbindingen te leggen en uit te wisselen.
BURO PIKET heeft een eigen netwerk dat vrij uitgebreid is door de contacten in de (inter)nationale circussector. En om in Nederland geproduceerd circus onder de aandacht te brengen bij de belangrijke spelers in de wereld van circus en podiumkunsten.

CIRCUS KAPEL
Buro Piket is een van de initiatiefnemers van de gloednieuwe werkplaats: de Circus Kapel, dat begin 2023 haar deuren opende.
De Circus Kapel is een werkruimte voor creërende kunstenaars en makers uit Brabant, Nederland en Europa die gebruik kunnen maken van de faciliteiten voor specifieke circusdisciplines en cross-overs om nieuwe creaties te ontwikkelen.

De Circus Kapel bestaat uit een werkruimte met verschillende andere ruimtes, waaronder een keuken. Sinds mei 2023 is de nieuwe vaste, op maat gemaakte constructie van 8,5 meter hoog, ingebouwd in de werkruimte en heeft diverse rigging mogelijkheden.

We verwelkomen kunstenaars van alle disciplines en landen om te komen logeren in onze residentieplek.

CIRCUSCOALITIE
De Circuscoalitie bestaat uit verschillende organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling van hedendaags circus; de ambassadeurs van circus in Nederland.
Zowel Buro Piket als circusscholen en festivals, als productiehuizen, werkruimtes en podia die meer circus willen programmeren, zijn aangesloten bij de Circuscoalitie.

In 2024 organiseert de Circuscoalitie voor de 2e keer de Great Catch: een tournee langs de Nederlandse theaters waar circusmakers in een verrassend combinatieprogramma kennismaken met het publiek. De Circuscoalitie selecteerde drie korte originele producties van vers circustalent:

De partners van de Circuscoalitie zijn Circusstad Festival Rotterdam, Festival Circolo, Korzo, MAAS theater, TENT, Deventer op Stelten, De Schuur, Panama Pictures, Buro Piket, Circusbende, Bijlmerparktheater, Fontys Circus en Codarts.

PROJECTEN
In samenwerking met Fontys Circus en Performance Arts Tilburg, is
Buro Piket de coördinator van het Keep an Eye project.

Elk jaar worden 4e jaars studenten vlak voor hun afstuderen geselecteerd om in de eerste maanden na hun afstuderen met ondersteuning van het Keep an Eye project en gecoacht door Buro Piket het werkveld in te gaan.
Ze krijgen de kans om hun eerste voorstelling te ontwikkelen en worden gecoacht om succesvolle jonge ondernemers te worden.