Circ Rodini is de circus compagnie van Katleen Ravoet en Davide Salodini.

Circ Rodini is opgericht in 2020 met als doel een gemeenschappelijk platform te creëren voor hun artistieke werk. Geïnspireerd door het ‘oude circus’ probeert Circ Rodini een nieuwe wind in het verleden te blazen in combinatie met het geven van aandacht en betekenis aan wat er nu gebeurt.

Katleen Ravoet studeerde af in 2012 aan AcaPA in Tilburg als handstandartieste en acrobate. De laatste 10 jaar heeft ze gewerkt als solo artieste in verschillende compagnies zoals No Fit State Circus, The Generating Company, Sprookjes Enzo, Be Flat companie. In variété en in enkele Traditionele Circussen waaronder het Wiener Circus van België. Katleen is medeoprichter van Le Cirque du Platzak. Een collectief ontstaan uit acrobaten van AcaPa en muzikanten uit Tilburg. Met hun show ‘Kermiz’ hebben ze van 2011 tot 2018 gespeeld in heel Europa. Daarnaast heeft zij mee Les Triplettes opgericht. Hun show ‘(Un)Breakable’ tourde tot 2015. In 2017 is ze mama geworden van een prachtige tweeling. Dat zorgde voor heel wat opschudding in haar privé leven en op professioneel vlak. Het werd een zoektocht naar het vinden tussen een balans tussen mama en artieste zijn. Een uitnodiging om te accepteren en relativeren, en leidde tot moed en de kracht om de creatie van ‘The amazing Katleen’ te starten.

Katleen en Davide werken sinds 2013 samen in het voormalige collectief Le Cirque du Platzak. Hun gemeenschappelijke passie voor circus, straattheater en livemuziek maakte hen tot partners in het leven. Circ Rodini is opgericht in 2020 met als doel een gemeenschappelijk platform te creëren voor hun artistieke werk. Geïnspireerd door het ‘oude circus’ probeert Circ Rodini een nieuwe wind in het verleden te blazen in combinatie met het geven van aandacht betekenis aan wat er nu gebeurt. De focus van hun werk wordt gekenmerkt door een acrobatische en theatrale taal die humor en relativiteit met zich meebrengt. Hun voorstellingen zijn menselijk en herkenbaar en nodigt uit om onszelf soms te kunnen relativeren en niet zo serieus te nemen.