Radio Sancha bestaat uit circusartiest Camille Paycha (FR / BE) en beeldend kunstenaar Noortje Sanders (NL). “We proberen te ontsnappen aan een zekere nostalgie door plezier te hebben met een speculatieve toekomst.” Ons werk kan worden beschouwd als een pingpongspel tussen verschillende tijdlijnen. Een soort van live ping pong game uitgezonden op de radio. Ja, dat is Radio Sancha.

Camille Paycha is geboren in Parijs (FR) in 1992 en woont nu in Oostende (BE). Camille is in 2015 afgestudeerd aan de Academy for Circus and Performance Art in Tilburg met de specialisatie aerial straps. Sinds 2015 maakt Camille haar eigen werk, eerst met Heleba compagnie (I ate the entire fruit salad), ter ere van het 500ste stervensjaar van jheronimus Bosch). Daarna maakte ze “The Hangman Radioshow” met Noortje Sanders en Thijs veerman, een locatie performance over radio en obsolete technologie. Gedurende deze periode experimenteert Camille met een multidisciplinaire benadering van haar circus praktijk en versterkt haar relatie met co-auteur Noortje Sanders. In 2019 staan Camille een aantal spannende projecten te wachten zowel als maker als speler voor anderen (Radio Sancha, Ice skates and other cruelties, Janni van Goor)

Noortje Sanders is in 2017 afgestudeerd aan de afdeling van Fine Art aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met een specialisatie in multimedia. Als video- en performance kunstenaar is haar werk gecentreerd rond het verstrijken van tijd. Vanuit haar rhizomatische werkwijze richtte ze ‘The Lonely Radioshow’ op, de voorganger van ‘The Hangman Radioshow’. Opererend in het grijze gebied tussen theater en kunst creëert ze multimediale series van werk waarin ze het persoonlijke en publieke combineert in dubbelzinnige tijdlijnen. Daarnaast is Noortje poppenmaker. Ongeveer twee jaar geleden is ze begonnen als poppendokter bij de musical de Lion King. Daar werkt ze met een breed scala aan poppen technieken, die ze ook toepast in haar eigen werk. Daarnaast heeft ze gewerkt als assistent poppenmaker bij Ulrike Quade company en Studio Figur.