Meander beschrijft het voortdurende proces van transformatie, in de subtiliteit van kleine verschuivingen tot de intensiteit van radicale veranderingen.
Hoe ervaren we de drang naar vernieuwing en wanneer voelen we de behoefte aan wat vertrouwd is?

Op het podium weven zes circus- en dansmakers een visueel tapijt van beweging en geluid.
Met verstrengelde lichamen bevragen ze hun individualiteit. Glijdend en klimmend over en onder elkaar, zoeken ze de hoogte op in een zoektocht naar houvast. Zij belichten de fricties, scheuren en kloven tussen hen als vieringen van veerkracht en de soms onverwachte schoonheid van imperfectie.

Onze kijk op de wereld verandert steeds door hoe we met onze omgeving en elkaar omgaan.
Door zich los te maken van traditionele machtsverhoudingen, creëert Meander een ruimte waarin elk moment een nieuwe ontdekking, een nieuwe vraag of een nieuw inzicht kan brengen.
In Meander wordt de kijker uitgenodigd om verandering te omarmen, te voelen hoe de interpretatie van het verleden continu evolueert, afhankelijk van hoe we het hier en nu ervaren. Meander is een ode aan het proces en de verrassingen van speelse interactie en zelfreflectie.

Credits
Concept, Choreografie & Performance: Mario Kunzi, Britt Timmermans, Tijs Bastiaens, Felix Zech, Marta Alstadsæter and Kim-Jomi Alstadsæter
Muziek: Rutger Zuydervelt (Machinefabriek) tbc
Licht design: Loes Schakenbos
Dramaturgie: Marc Maris
Co-producers: Dansateliers, TENT