‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans).
Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.  

“Piet put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.” – jury van BNG Bank Dansprijs 2021.

Credits
Concept & choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Will Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin, Raff Pringuet
Productie: Circumstances
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Miramiro, Cirklabo en Circ’uit.
Met steun van: PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)