GLORIOUS BODIES is een fysieke, intieme circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam, over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 55 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam.

Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters, stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief te trainen. Hoe transformeren de meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn?

GLORIOUS BODIES werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment. 
De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. De focus ligt op de afgelegde weg, de fysieke uitputtingsslag, het proces van vallen en opstaan. Er wordt gezocht naar de fysieke grenzen, de kracht van mislukking, het contrast tussen ‘wat men wil’ en ‘wat men kan’.
GLORIOUS BODIES doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een voorstelling over de kracht van het ouder wordende lichaam.

CREDITS
Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Winfried Deuling , Astrid Schöne, Det Rijven, Wybren Wouda, Paul Griffoen en Johannes Fischer
Muziek: Kris Auwers
Installatie: Arjan Kruidhof
Dramaturgie: Marie Peeters
Techniek: Casper Van Overschee
Productieleiding: Sam Cunningham
Productie: Circumstances
Coproductie: PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium
Met de steun van: De Vlaamse overheid
Met dank aan: Miramiro