Heb je ooit de schoonheid opgemerkt van een cumulonimbuswolk die op het punt staat in tranen uit te barsten? Herinner je je de geur van humus na de regen? Wanneer heb je voor het laatst een boom geaaid, zelfs een dode?

In een dystopische, verre toekomst, ontmoeten we Trebor (een boom in een pot) en Robert (een acrodanser). 

Met elkaar verweven en op elkaar leunend, leven deze twee entiteiten synchroon met elkaar en ondersteunen ze elkaar tijdens de acrobatische dialoog die een half uur lang in La Vieille Souche gevoerd word. Minimalistisch, absurd, optimistisch, auditief en zeer fysiek, plaatst het stuk Robert en Trebor op gelijke voet. Na de verbindende omhelzing tussen de twee personages, zal het publiek de collectieve ervaring hebben om Trebor op of rond de plaats van de voorstelling te gaan planten.

La Vieille Souche is een ode aan het leven, in al zijn absurditeit, en aan de walnotenboom aan de rand van de tuin van het huis van mijn jeugd; een boom die mijn eerste hutten en de eerste zorgen van mijn hart droeg, en die, nog steeds, de littekens van de schommeltouwen met trots draagt.

Partners : Circ’UIT (BE), Mira miro (Gent, BE), Circuswerkplaats Dommelhof (Neerpelt, BE), UP – Circus & Performing Arts (Brussels, BE), Tent (Amsterdam, NL), deRUIMTE (Leuven, BE), Les Payenkes Utopistes (CH), Panama pictures (’s Hertogenbosch, NL), Etincelles de Culture (Valais, CH), Cirklabo (Leuven, BE).

Credits :
Eikenboom : Trebor Quercus Robur
Dramaturgisch advies : Franka Tremblay
Choreographic advies : Piet Van Dycke
External eyes : Adele Didelez, Saphia Loizeau, Samantha Cunningham, Myriam Jarmarche
Prototypes keramiek advies : Frédéric Barman
Musikaal advies : Pierrick Bacher
Scenografie advies : Sammy van Den Heuvel
Bouw scenografie : Martin Baarda and Luc Cauwenberghs
Licht ontewerp : Bart Verzellenberg
Advies kostuum: Menno Boerdam
Fotos : William Blenkin