Met behulp van een gigantische metalen spiraal verkennen de drie performers van TeaTime Company thema’s als invloed, kracht, flow en frictie. Na hun training in drie verschillende disciplines: dans, jongleren en Chinese paal, stelt de spiraal hen in staat hun grenzen te verleggen. Waar een sprong de tijd kan uitrekken en een val eeuwig kan duren.

Het Ripple- effect beschrijft de invloed, aanhoudendheid en gevolgen van onze keuzes. Zoals natuurlijke krachten trillingen en rimpelingen veroorzaken in het water, veroorzaken onze keuzes rimpelingen in onze relaties, gedachtes en ervaringen.

De gigantische metalen spiraal, met een hoogte van 2,5 meter en een lengte van 5 meter, domineert als fysieke sculptuur het podium en de spelers. Dit is niet simpelweg een object of een rekwisiet. Het is een set die volledig kan bewegen: het is onze acrobatische en manipuleerbare speeltuin. Circus, dans en architectuur komen samen in Ripple.

Terwijl de grote spiraal in een eindeloze cirkel ontzagwekkend over het podium rolt, staan de performers voor constante uitdagingen. Ze worden gedwongen om te anticiperen en te reageren op de voortdurende beweging van het metalen wiel, dat op sommige momenten lijkt te gehoorzamen en op andere momenten juist een eigen wil lijkt te hebben. Ieder moment kan de hele situatie veranderen door een onverwachte beweging van een performer.

CREDITS
Productie – TeaTime Company
Performers – Hannah Rogerson
                      Bavo De Smedt
                      Pieter Visser
Concept & Choreografie – TeaTime Company
Dramaturgie – Lou Cope
Sculptuur – Willy Cauwelier | La Chose
Videografie – Maarten Rutten
Photografie – Hans maakt en foto
Muziek – Bastian Benjamin
Funding – Nieuwe Makersregeling | Fonds Podiumkunsten, Makersfonds Tilburg
Mentor – Panama Pictures
Support – De Nieuwe Vorst, Festival Circolo, Amare Den Haag, Dommelhof, Buro Piket, Theater op de Markt