Een mix van dans en circus

Circus- en dansgezelschap TeaTime Company (Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser) wil met hun voorstellingen de grenzen van hun disciplines vervagen om zo een nieuwe en hybride bewegingstaal te creëren. Een bewegingstaal die concrete, menselijke reacties op abstracte situaties toont. Complexe ideeën worden toegankelijk en charmant gebracht, en dat steeds in combinatie met subtiele humor en sprekende beelden.

We hebben als visie de grenzen tussen onze disciplines te vervagen om één duidelijke bewegingstaal te creëren. Ons doel is om op een pure, eerlijke en betrouwbare manier te communiceren. Onze virtuositeit ligt niet in de techniek achter elke beweging, maar in de gedachte achter elke beweging. We geloven sterk in verbindingen, patronen, vloeibaarheid en het uiterlijk van eenvoud. Onze voorstellingen komen ergens diep vanuit onze kern en worden uitgedrukt door lichtheid, humor en complexiteit. We hopen het publiek te betrekken om hen later te laten nadenken over de inhoud. Toegankelijk en plezierig voor alle leeftijden.

TeaTime hoopt empathie te creëren door de wereld door hun ogen te delen.

De artiesten van TeaTime Company zijn gespecialiseerd in drie verschillende disciplines: Chinese paal, dans en jongleren. Wat hen uitdaagt, is de zoektocht naar de verwantschappen tussen deze drie disciplines.
Met hun eerste voorstelling ‘Stick-Stok’ speelde TeaTime Company meer dan 200 keer in maar liefst 10 verschillende landen. ‘Stick-Stok’ was de
eerste aanzet van hun artistieke signatuur, een elegante combinatie van hun drie disciplines en achtergronden. Het succes van ‘Stick-Stok’ heeft geleid tot de creatie van nieuwe en langere voorstellingen, met als nieuwste performance: ‘A Matter of Time’.