Een acrobate begint haar perfecte handstand act. Helaas volgt de ene blunder na de andere waardoor de perfecte ‘glimlach’ al snel verdwijnt in frustratie. Lukt het ‘The Amazing Katleen’ alsnog haar naam waardig te zijn? Een ode aan het oude circus met een eigentijdse twist en de nodige humor.

‘The amazing Katleen’ is een handstand voorstelling voor de open lucht met 1 speler, geïnspireerd op het circusverleden. In de sfeer van een ‘klassieke act’ begint de acrobate haar perfecte routine. Door onvoorziene omstandigheden komt die perfecte uitvoering al snel in het gedrang. Een reeks blunders laat de realiteit toe van het ‘mens’ zijn, waardoor de ‘fake smile’ wordt weggeveegd en we de identiteit achter de artieste te zien krijgen. Ze roept de hulp in van het publiek om alles tot een goed einde te brengen. Met wisselend succes slaagt ze er toch in om haar naam waardig te zijn. Lomp op haar benen, sterk en lenig op haar handen.

‘The amazing Katleen’ laat zien wat ze kan, en haalt haar beste en sterkste trucs naar boven op verrassende wijze. De voorstelling geeft een technisch staaltje weer met de nodige humor. Een ode aan het oude circus met een eigentijdse twist.

Credits:
Met en door: Katleen Ravoet
Coaching (artistiek): Bram Dobbelaere, Aurelia Brailowsky
Coaching (techniek): Lucien Beautour
Dramaturgie: Aline Breucker
Kostuum: Brigitte Van De Wouwer
Scenografie: Davide Salodini

Met dank aan Adrian Schvarzstein, Craig Weston, Riet Bongaerts

Partners: 
Voorstelling gemaakt met de steun van de Vlaamse Overheid
Coproducenten: Cirklabo, CIRC’UIT