Ga lekker in een hangmat liggen en zie de wolken voorbijgaan. Al snel zal het lawaai van het dagelijks leven vervagen en je zult langzaam wegzakken naar een heel andere plek. Zet de koptelefoon op en sluit je ogen.De Relaxerette is een charmante draaiende installatie ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Arjan Kruidhof. Je zult een dromerig moment ervaren, luisteren naar verhalen en geluiden die je geest een tijdje stil zullen houden.

Het concept Een echte blikvanger, de Relaxerette is een unieke installatie waardoor je meteen wilt ontspannen en luisteren naar mooie verhalen en goede muziek. En hey, dat kan! Deze installatie zal je de vraag stellen: ‘Wat heb je echt nodig om tot je eigen innerlijke kern te komen?’ Luister naar een schrijver, dichter, acteur of componist terwijl je je eigen zoektocht begint naar een antwoord op deze vraag.

Het idee ‘Wat heeft een persoon nodig om volledig tot zichzelf te komen en na te denken over zijn leven?’ Ik heb deze vraag de afgelopen jaren herhaald en het was een van de belangrijkste redenen om de Relaxerette te bouwen. Deze installatie inspireert persoonlijke ervaringen, ingegeven door taal, poëzie en soundscapes.

De audioreis Net zoals de hangmat als een veilige cocon voor het lichaam fungeert, doet de hoofdtelefoon hetzelfde voor de geest. Afgeschermd tegen lawaai van buitenaf, creëerden we een illusoire ruimte waarin u gesproken woord of muziek op een aangename manier kunt ervaren. Door het gebruik van binaurale opnametechnieken (afgestemd op de manier waarop mensen geluid waarnemen), krijgt de luisteraar een gevoel van ruimtelijkheid.

De ervaring Als de bezoekers in een hangmat liggen, zetten ze  een draadloze koptelefoon op. Het omgevingsgeluid verdwijnt geleidelijk in een aangename audio-ervaring die je uitnodigt om introspectief te zijn, maar je ook de vrijheid geeft om je gedachten gewoon los te laten. Even een momentje voor jezelf. Eenmaal terug op vaste grond is er de mogelijkheid om uw ervaringen met anderen te delen.